Purmersteijnb1
wedstrijdverslagen b1 junioren

 

Eindstand seizoen 2008/2009:

 

®


02-05-2009:

Competitiewedstrijd: Purmersteijn B1 - Young Boys B1 5-1

Goed gespeeld.
Een waardige afsluiting van het seizoen.

Doelpunten:

Gregor 2x
Roy 2x
Ruben 1x

®


25-04-2009:

Competitiewedstrijd: Edo B1 - Purmersteijn B1 3-1

Verloren door motivatie.
Doelpunt Jamy door strafschop.

®


04-04-2009:

Competitiewedstrijd: Purmersteijn B1 - Hoofddorp B1 9-2 (4-2)

Een doelpuntenfestijn met 2 rode kaarten voor Hoofddorp.
Jamy 2x
Roy 3x
Ruben 3x
Alex 1x

®


28-03-2009:

Competitiewedstrijd: DCG B1 - Purmersteijn B1 2-0 (1-0)

Met een gehavend team gingen we naar de kampioenskandidaat nummer 1 DCG. DCG had aan 1 punt genoeg en zo speelde zij dan ook. Zo spelen ze eigenlijk al het hele seizoen. Maar goed hiermee worden ze wel kampioen. Het psv van Amsterdam zal ik maar zeggen.

Purmersteijn begon de wedstrijd goed. De eerste 25 minuten waren voor ons. Balbezit en aanvallen. De keeper van DCG hield zijn ploeg in de wedstrijd door enkele mooie reddingen. Na 25 minuten werden wij iets slordiger en DCG kon hierdoor meer aan de bal komen en zo af en toe een snelle counter plaatsen. Na een overtreding rond de middenlijn kreeg DCG een vrije trap. De bal werd in de 16 gegooid en terug gekopt. DCG kon de bal inschieten en de 1-0 was een feit. Het restant van de eerste helft ging op en neer. Na de rust was het eigenlijk weer hetzelfde beeld als de eerste helft. Purmersteijn wilde voetballen maar kon net niet het laatste tikkie geven. Ondanks dat het niet mee zat bleven de jongens positief en ze bleven knokken. Dit is een prima instelling. Na enkele buitenspelvallen was het in de 79e minuut toch nog raak. De aanvoerder van DCG werd gelanceerd vanaf de middenlijn en ging op Bowie af. 2-0. De titel was een feit.

DCG gefeliciteerd namens Purmersteijn B1.

® 


21-03-2009

Competitiewedstrijd: Purmersteijn B1 - Zeeburgia B2 3-3

® was niet aanwezig bij de wedstrijd. ® kan dan ook geen wedstrijdverslag maken.
in ieder geval hierbij de statistieken.

Doelpunten Ruben 2x
                 Gregor 1x
 
Gele kaarten
 
Bas
kevin
Jamy

®


14-03-2009 

Competitiewedstrijd: Purmersteijn B1 - KFC B1 2-2 (2-2)

KFC thuis. Deze wedstrijd moesten we het doen zonder de geschorste Ruben en geblesseerde Jamy. Omdat de B2 ook moest spelen begonnen we de wedstrijd met maar 11 man. De wedstrijdbesprekeing zelfs met 10 man omdat Guilermo later kwam vanwege omstandigheden. Niet meest optimale voorbereiding maar zoals eerder gezgd dit hoort ook bij die omstandigheden (een dunne selectie). De wedstrijd begon aftastend. Na 10 minuten kregen wij een vrije trap even buiten de 16. Alex meldde zich voor deze bal en hoe. Hij krulde met links de bal over de keeper in de verre hoek. 1-0. Purmersteijn pakte het initiatief en er leek geen vuiltje aan de lucht. Totdat in de 15e minuut Wilmar een bal terug speelde op Bowie. Maar omdat Bowie niet had gecoacht en Wilmar niet had gekeken rolde de bal langs Bowie het doel in. Een eigen doelpunt en de 1-1 was een feit. KFC was enorm blij en kreeg hierdoor vleugels. Elk duel werd fel aangegaan. Als een tegenstander deze tactiek hanteert moet je een ding niet doen en dat is lopen met de bal. En omdat Bas geen afspeelmogelijkheid zag op de middenstip hield hij de bal te lang vast. Hij verloor de bal en KFC begon aan een lange rush. Vlak voor de 16 lobte hij de bal over Bowie en zowaar stonden wij al na 17 minuten 1-2 achter. Totaal onverwacht gezien de wedstrijd. Purmersteijn herpakte zich enigzins en probeerde te voetballen. Een afvallende bal in de 35e minuut kwam terecht voor de linker van Alex. En wederom vloog deze bal er fantastisch in. 2-2. Dit was tevens de ruststand. Na rust bleef KFC fel spelen. Dit resulteerde tot enkele gele kaarten. Door het felle spel van KFC kwam Purmersteijn niet tot voetballen. Gevolg was een slordige 2e helft. Purmersteijn kreeg nog 2 goede kansen via Gregor. Helaas geen doelpunt. KFC scoorde zelfs nog een doelpunt. Echter deze werd gescoord vanuit buitenspel en dus terecht afgekeurd. Verder werd er niet meer gescoord en dus wederom puntverlies.

®


07-03-2009:

Competitiewedstrijd: Volendam B1 - Purmersteijn B1 1-0 (0-0)

Volendam uit. Volendam is een tegenstander die wij goed kennen. Een lastige ploeg om tegen te spelen. Veel mensen achter de bal en fysiek hard. Omdat Zaterdag 1 thuis speelde moesten wij aantreden op het B-veld. Dit veld is niet het beste in zijn soort. Wij spelen het beste op een goed veld (kunstgras). Maar helaas is dit niet elke week het geval. Dit zijn ook een van die omstandigheden waar je mee om moet kunnen gaan. Met (maar) 1 wissel begonnen wij de wedstrijd. Vooraf zijn er weinig instructies gegeven. Gewoon je eigen spel spelen en lekker voetballen.

De eerste helft was vrij tam. Met ieder een kans en een mogelijkheid is deze helft te beschrijven. De eerste tien minuten was het aftasten. Na 10 minuten schoot Sander op doel. De bal raakte de lat en kwam op het hoofd van Ruben. De niet verwachte bal kopte hij net over het doel. Volendam kwam kort daarna alleen voor de keeper. De speler van Volendam schoot de bal hard naast en over. Verder dan ieder nog een schot op doel zijn we niet gekomen. Met de rust stond het nog 0-0 en hield Volendam dus nog hoop. In de rust hebben we een kleine omzetting gedaan. De punt op het middenveld naar voren gezet om meer druk rond de 16 te zetten om die openingstreffer te maken.

Na rust was Volendam feller. Bij balbezit speelde ze aardig rond en bij balverlies zakte ze allemaal in. Er was voor ons geen doorkomen aan. Daarnaast hielpen enkele arbitraire beslisingen ons ook niet. Tien minuten na rust gebeurde het. Volendam kreeg een vrij trap op het middenveld. De bal werd in de 16 gegooid en kwam in een kluts bij een Volendam speler. Deze wist er wel raad mee en de 1-0 was een feit. Volendam was enorm blij (het leek wel of er een finale was gewonnen). Deze goal gaf ons een mentale tik. Daarnaast probeerde de scheidsrechter te domineren door te schreeuwen. Hierdoor lieten enkele spelers zich onbewust toch verleiden door te reageren. En dan weet je dan krijg je de scheids nooit meer mee. Helaas liepen wij hierdoor 2 gele kaarten op waarvan 1 met consequenties. De tijd tikte weg en het werd steeds moeilijker voor ons. Volendam begon de wedstrijd te vertragen (logisch vanuit hun oogpunt). De wedstrijd naderde zijn einde en klokslag op 80 minuten werd er afgefloten. De minimaal 4 minuten extra tijd werd (bewust) niet bijgetrokken.

Een nare bijsmaak als gevolg. Feit is dat de wedstrijd was verloren. Maar misschien niet alleen de wedstrijd. De achtervolging op DCG heeft hierdoor ook een deuk opgelopen. Deze mentale tik moet deze week verwerkt worden om de resterende wedstrijden nog de maximale punten te behalen. De laatste wedstrijden zal het teamgevoel ons er door heen moeten trekken omdat er enkele spelers op scherp staan en de verwachting is dat er nog enkele schorsingen zullen vallen. Omdat de selectie niet breed is zullen we alles op alles moeten zetten om de punten te pakken.

®


28-02-2009:

Competitiewedstrijd: Purmersteijn B1 - AFC 34 B1 2-1 (0-0)

AFC 34 is bezig aan een inhaalslag. Ze behalen de laatste tijd goede punten. Oa tegen Young Boys. We zijn dus gewaarschuwd. Toch op een of andere manier is is het moeilijker motiveren tegen een "laagvlieger" dan tegen de koploper. En daarnaast is het erg lastig om tegen een ploeg te spelen die niet wil voetballen. En niet bleek minder waar. AFC 34 speelde met 10 man achter de bal en 1 (lastige) spits voorin. Moeilijk te bestrijden en heel scherp zijn in de omschakeling. En dit laatste bleek af en toe niet aanwezig. Hierdoor kon AFC 34 af en toe een kleine speldenprik uitdelen. Purmersteijn was iets minder fel en bleek in de duels net een stapje te laat. Overtredingen waren hier het bewijs van. De scheidsrechter bleek hier niet van gediend en strooide rijkelijk met zijn kaarten. Een overtreding van Roy op de helft van de tegenstander en het (op aangeven van de grensrechter) praten van Sander. We gingen de rust in met 2 gele kaarten en een 0-0 stand op het bord.

In de rust hebben de jongens elkaar eens goed in de ogen gekeken en hebben ze over en weer bevindingen uitgesproken. Er vielen rake woorden maar ook dit hoort bij het groeien als voetballer. Nadat alles was uitgesproken hebben we de koppies weer leeggemaakt en gingen we het veld in met de spirit en de gedachte dat AFC 34 dit voetbal (tegenhouden) niet nog een helft kon volhouden.

Purmersteijn begon met een hoog baltempo en al snel na rust resulteerde dit in de 1-0. Jeff liep met de bal tot de middenlijn. Speelde met een goede pass de spits in. Roy kaatste kort op Jamy en na zijn voorzet kon Ruben de score openen. Een prachtige aanval. Ondertussen werd de sfeer er langs de kant niet beter op. De grensrechter van AFC 34 was meer bezig met het publiek en dit leek over te slaan op het veld. Gelukkig kwam Alex in de 65e minuut opstomen en met een fantastische trap scoorde hij de 2-0. De wedstrijd leek gespeeld. Maar 5 minuten later kon AFC 34 tegenscoren. Een misverstand bij ons achterin gaf de kans aan AFC 34 op de 2-1 te scoren. Dit lieten zij natuurlijk niet na. Door dit foutje gaven wij AFC 34 nog een sprankje hoop. De laatste 10 minuten werden nog spannend. Enkele spelers kregen zelfs het idee om schandalige overtredingen te maken. Gelukkig vielen er hierdoor geen blessures. Ook Jamy pakte hierdoor een gele kaart. Ondanks zijn overtreding op de bal was kon de scheidsrechter hem geel geven. En dit gebeurde dus ook. Dit betekend voor Jamy wel een schorsing.

Uiteindelijk wisten we de wedstrijd op 2-1 te houden. Op zich een goed resultaat. Met af en toe goed voetbal maar vooral veel strijd. Compliment voor de jongens. Deze week zullen we bevestiging krijgen van de KNVB mbt schorsingen en zullen we zaterdag weer een zware uitwedstrijd (Volendam) tegemoet zien.

®


14-02-2009:

Competitiewedstrijd: Blokkers B1 - Purmersteijn B1 0-3 (0-1)

De eerste competitiewedstrijd na de winterstop en na een reeks oefenwedstrijden. Blokkers uit. Op papier een "makkelijke" wedstrijd. Maar in de praktijk is het toch altijd weer anders. Je hebt niet alleen met de tegenstander te maken maar ook met de omstandigheden. En juist die omstandigheden zijn vaak bepalend. In aanloop op deze wedstrijd heeft de staf besloten om 2 spelers individueel te schorsen. De aanleiding is besproken en we gaan er van uit dat dit positief wordt omgebogen en we de rest van de competitie verschoond blijven van dit soort voorvallen. Want zoals net aangegeven zijn de omstandigheden bepalend voor het eindresultaat; kampioen of niet. Voetballend hebben we al eens te meer aangetoond 2e divisie waardig te zijn. Als de we de omstandigheden ook in ons eigen voordeel weten te behouden dan kan het nog een mooi jaar worden.

Blokkers uit. Na een reeks afgelastingen werd er gelukkig weer eens gevoetbald in competitieverband. Het veld was slecht. Het weer was goed. Zoals verwacht zou Blokkers er alles aan doen om het zo lastig mogelijk te maken. Omdat wij voetballend de betere zijn hebben zij dit met andere middelen geprobeerd: strijd tot het randje. Deze tactiek werkte aardig. Blokker werd niet gevaarlijk maar wij konden niet doordringen tot in de 16. Mede door het veld kwam ons voetbal er niet uit. Het ging te langzaam en er werd over en weer veel balverlies geleden. Na een minuut of 30 kregen we een vrije trap aan de linkerkant van het veld. Ruben schoot de bal in de 16 en Sander scoorde de 0-1. De roze schoentjes vallen niet alleen op maar kunnen ook scoren.

In de rust hebben we aangegeven dat we ons koppie er bij moesten houden. Blokkers zal nog meer de grens proberen op te zoeken. In combinatie met hun vermoeidheid die zal gaan toeslaan zouden er er enkele onbesuisde akties gepleegd kunnen worden. Zeker als ze de 1-1 weten te maken. Opdracht: slim zijn en de 0-2 scoren.

De opdracht werd zeer goed opgevolgd. De jongens hielden elkaar in toom en we gingen steeds beter voetballen. Met nog een paar aanvallen van Blokkers werd de wedstrijd in ons voordeel beslecht. Na een goede aanval door het midden, een combinatie van de opkomende Alex met Ruben werd de 0-2 schitterend binnen geschoten door Alex. De wedstrijd was beslist. De rest van de wedstrijd kon redelijk makkelijk worden uitgespeeld. De 2 c-junioren (J. Pfann en T. Cramer) kregen speelminuten.

De man van de roze schoentjes begon ook steeds beter te spelen. Sander kreeg het op zijn heupen en speelde met de tegenstander. De goede aktie bekroonde hij met zijn 2e van de wedstrijd. 0-3.

Na de wedstrijd ontvingen wij goed nieuws in de bestuurskamer. DCG had verloren van Edo. Jan ging direct naar de kleedkamer en bracht de jongens het nieuws. De achterstand is nu 4 punten op DCG. Ten tijde van dit schrijven staat op de site van Young Boys dat vandaag Young Boys 1-1 heeft gespeeld tegen Zeeburgia. Weer een opsteker.

Bij deze een oproep aan iedereen die onze jongens een warm hart toedragen. De omstandigheden draaien zich de goede kant op voor ons. Steun onze jongens zowel in als buiten het veld om dit seizoen een topprestatie neer te zetten. Op 1 puntje na hebben we alles in eigen hand. Besef dit en ga er goed mee om! Maak je hoofd leeg en blijf voetballen.

®


07-02-2009:

Oefenwedstrijd: Purmersteijn - Houten 3-1 (1-1)

Purmersteijn wint weer van 2e divisie ploeg!

Na de knappe overwinningen op Hollandia, FC Volendam en ADO 20 werd er afgelopen zaterdag geoefend tegen Houten. Een sterke tegenstander uit de 2e divisie. Onze mannen begonnen sterk aan de wedstrijd. Na enkele minuten werd Roy alleen voor de keeper gezet. Roy was niet zelfzuchtig en speelde de bal breed, helaas net achter de man waardoor het geen doelpunt werd. Jammer, maar het initiatief lag, zoals vaker bij ons. Halverwege de 1e helft kwam er meer balans in de wedstrijd en werd Houten gevaarlijker. Een paar goede reddingen van Bowie zorgde ervoor dat Houten niet op voorsprong kwam. Een dubieuze strafschop zorgde toch voor de openingstreffer van Houten. Purmersteijn pakte (tot tevredenheid van de trainer) snel de draad weer op. Dit resulteerde snel in de gelijkmaker. Ruben was de vrije man na een goede aanval en zag zijn schot licht getoucheerd in het doel verdwijnen. 1-1 was ook de ruststand. Tevredenheid overheerste. Er werd goed gevoetbald!. De tweede helft begon anders dan gewenst is. Een incident tussen een speler van Houten en de net ingevallen Sander, bracht de scheidsrechter tot de conclusie dat er een rode kaart getrokken moest worden. Deze (terechte) rode kaart ging naar Sander en Purmersteijn moest met 10 man verder. Volgens de toeschouwers hoorde ook de speler van Houten rood te krijgen. De scheidsrechter besliste anders en daar moeten onze jongens slimmer in worden. Het is een leerproces waar wij nog veel voordeel uit kunnen  halen de 2e seizoens helft. Want de competitie kan nog alle kanten op! Voor het eerst lieten onze jongens zien dat met tien man ook goed gevoetbald kon worden. Onze jongens speelde bij vlagen met onze tegenstander en dat resulteerde in 2 mooie doelpunten. Eerst het afstandschot van Alex (slim in de korte hoek) en daarna de geweldig uitgespeelde aanval die fraai afgerond werd door Ruben. 3-1, spelend met 10 man, tegen een 2e divisie ploeg! Dit biedt perspectief mannen, geloof erin! Houten probeerde nog wel aan te zetten, maar dit zorgde voor weinig gevaar. De verdediging onder leiding van Bowie stond goed en liet weinig steken vallen. Een compliment over de wijze waarop vandaag gespeeld is. Zolang we met elkaar de gemaakte afspraken nakomen, positief zijn naar elkaar, slimmer worden in het veld en er elke zaterdag staan, dan kunnen wij het nog ver schoppen dit seizoen!

Hopelijk hervat de competitie zaterdag met de uitwedstrijd bij Blokkers. Aanvang 13.15

Jan

®


Januari 2009:

Oefenwedstrijden:

Purmersteijn - Hollandia:
 
1-0 roy stravers, voorzet (weet niet meer wie), roy loopt hem binnen
2-0 ruben
3-0 roy stravers, combinatie met opkomende bas en gregor, gekaatst op bas, harde voorzet, roy scoort
4-0 ruben, actie langs de zijlijn tot aan achterlijn, schuift hem langs de keeper
 
Purmersteijn - Fc Volendam:
 
0-1 Fc Volendam
1-1 Ruben, actie vanaf de zijkant, naar binnen gekomen en geschoten in de korte hoek
2-1 Ruben, uit een vrije trap
 
groetjes Kevin

®


24-01-2009:

Oefenwedstrijd: Purmersteijn B1 - ADO20 B1 2-1 (1-0)

ADO20 had Jan gebeld voor een oefenwedstrijd. Wederom oefenen tegen een 2e divisie ploeg zag Jan wel zitten en heeft toegezegd. Later hoorde Jan dat eerdere confrontaties met deze 2 teams tot de nodige opstootjes heeft geleid. Competitie vorig jaar. Maar goed dit was vorig jaar. De disipline van Purmersteijn is inmiddels goed en wij voorzagen hierin geen problemen. Dit is een van de positieve verbeteringen van dit elftal. Compliment. Op een prachtige winterdag dronken wij eerst een chocomel. Dit was het inlossen van een verloren weddenschap van Jan (wedstrijd 13-12-2008). Om even over half drie begon de wedstrijd. De eerste helft was redelijk voetbal. ADO kwam niet in de wedstrijd en Purmersteijn kwam niet in de problemen. Halverwege de eerste helft scoorde Roy vanuit een voorzet van Ruben. 1-0. De tweede helft was voor Purmersteijn. In ieder geval de eerste 30 minuten. Het spel werd beter. Je kon wel zien dat ADO goed kan voetballen. Enkele goed opgezette aanvallen waren hiervan het bewijs. Hoge handelingssnelheid en korte combinaties. Maar omdat zij dit te weinig konden opzetten werden zij niet gevaarlijk. In de 50e minuut scoorde Jamy de 2-0. Purmersteijn kon de 3-0 niet meer maken. Sterker nog de laatste tien minuten werd ADO gevaarlijker. De aansluitingstreffer viel in de 70e minuut. Na deze treffer begon ADO te drukken. Purmersteijn werd slordiger en het beste van het spel was er af. Maar de ingezette druk van ADO kwam te laat en er werd niet meer gescoord. Eindstand 2-1. En zo werd ook de derde 2e divisieploeg aan de zegekar gebonden. Een goede opsteker voor onze jongens en wij gaan met goede moed de 2e competitieronde in. Volgende week Blokkers uit.

®


Januari 2009:

Oefenwedstrijden.

Afgelopen weken heeft Pumersteijn weer volop getraind en gevoetbald. Om de goede lijn van de eerste competitiehelft door te trekken hebben de jongens weer de nodige (trainings)arbeid geleverd in 2009. De eerste oefenwedstrijd was tegen Hollandia. Hollandia komt uit in de 2e divisie. Hollandia werd met 4-0 verslagen en met zeer goed voetbal van Purmersteijn. De tweede oefenwedstrijd was tegen FC Volendam b2. Ook de FC komt uit in de 2e divisie. Met een 2-1 overwinning werd ook deze 2e divisie ploeg aan de zegekar gebonden. Omdat ondergetekende bij beide wedstrijden niet aanwezig kon zijn kan ik hier geen verslag van schrijven. Als iemand mij van deze wedstrijden een verslag wil toesturen zal ik deze plaatsen.

® 


17-12-2008:

***rectificatie***

In het laatste verslag heb ik geschreven dat alleen Jamy zo een doelpunt kan maken vanaf de aftrap. MAAR niet alleen Jamy heeft dit gepresteerd. Wij hebben nog een specialist in huis: Ruben. Ruben heeft in de voorbereiding tegen FC Almere op 16-08-2008 ook zo een doelpunt gemaakt. Fantastisch dat wij deze specialisten in huis hebben.

®


13-12-2008: 

13e competitiewedstrijd: Purmersteijn - Uitgeest 7-0 (4-0)

Vandaag weer een thuiswedstrijd op zaterdag 14.30 uur. Uitgeest kwam op bezoek. De vorige ontmoeting met Uitgeest kostte ons (dure?) punten. We weten dat we meer kwaliteit bezitten maar dit is niet altijd een garantie voor de volle winst. Vanwege het weer mochten we vandaag op kunstgras spelen. Aangezien we de laatste weken ook hierop trainen is dit een klein voordeel. Het kunstgras bevordert wel een sneller spel en de mogelijkheid tot goed combinatievoetbal. Dit was dan ook de opdracht. Want als wij voetballen dan zijn wij moeilijk te stoppen. En dit zou blijken. Bijna met 100% zekerheid kan ik zeggen dat vandaag het snelste doelpunt van de competitie is gescoord. Jamy had welgeteld 6 seconden nodig om het net te laten bollen. Direct vanaf de aftrap schoot Jamy vanaf de middenstip de bal over alles en iedereen heen. 1-0. Een fantastisch doelpunt zoals alleen Jamy deze kan maken. Het gevoel was goed en dit was terug te zien in het voetbal. We speelden goed combinatievoetbal en gebruikte het hele veld. Uitgeest kwam er niet aan te pas. Al Doelpunten konden niet uitblijven. De 2-0 kwam op naam van Roy. Met zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen tekende Sander voor de 3-0. De ruststand werd bepaald door Guillermo 4-0. Ook voor hem was dit zijn eerste competitiedoelpunt van het seizoen. Een bekroning op een goed spel van Guillermo. Overigens betekende de 4-0 warme chocomel met slagroom. Vooraf aan de wedstrijd had Jan toegezegd dat hij dit zou verzorgen in de rust als het 4-0 zou staan met de rust. Omdat dit niet op korte termijn te regelen was wordt de belofte uitgesteld maar zeker ingelost!! De tweede helft was ook weer voor Purmersteijn. Vaak moet je waken voor een verslapping en op een saaie 2e helft. Gelukkig bleven we voetballen en gingen we gewoon door waar we gebleven waren. Uitgeest mocht wel iets meer komen maar kon niet gevaarlijk worden. En voor de mensen die denken waarom scoort Ruben niet? Hij bewaarde de doelpunten voor de 2e helft. Ruben tekende voor de 5-0 en de 7-0. De 6-0 werd gescoord door Sander. Al met al een goede opsteker voor de winterstop en nu proberen die lijn vast te houden. Tot volgend jaar.  

®


Allen,

Lees in alle voorgaande verslagen voor jamie, jaimie etc --> jamy martinusse.
Volkomen terecht ben ik hierop aangesproken.
Vanaf nu zal ik je naam juist vermelden. Knipogen

®

 


 

07-12-2008:

12e competitiewedstrijd: OSV - Purmersteijn 3-0 (1-0)

Vandaag de eerste wedstrijd van de 2e ronde van de competitie. OSV uit. We moesten spelen om 10.00 uur in Oostzaan. Vroeg op en dat op zondag. De vorige zondagwedstrijden waren goed verlopen voor ons. We gingen dus met goede moed heen. We hadden vandaag een goede stap kunnen zetten om een gaatje te slaan met de subtop. Bij aankomst in Oostzaan was het kunstgrasveld wit van de rijp. Het veld was spekglad. Het zonnetje brak door en het veld zag er alweer snel groen uit. We moesten het vandaag doen zonder Gregor (blessure), Jaimie (schorsing) en Jeff (schorsing). Door hun goede spel en trainingen mochten Levi, Barry en Dalian mee met de B1. Dalian startte zelfs in de basis ten kosten van Guillermo. We hadden Guillermo rust gegeven vanwege het overlijden van zijn opa. Guillermo en familie: gecondoleerd met dit verlies namens Purmersteijn B junioren. De wedstrijdbegon goed. De eerste 5 minuten moesten we even wennen aan het veld en aan de tactiek van OSV. Al redelijk snel hadden we dit onder controle en speelden erg goed. Combinatievoetbal door het midden en voorzetten vanaf de buitenkant. Tot een doelpunt kwam dit niet. Aangezien het bij OSV alles of niets is (gezien de behaalde resultaten en info van de trainers) hadden we een goed gevoel deze wedstrijd te kunnen winnen. Maar vlak voor rust gebeurde het onwaarschijnlijke. OSV scoorde de 1-0. Een "mazzel" doelpunt van richting veranderd. Maar goed, die tellen ook. Kort na het doelpunt was het rust. Dit doelpunt bleek een mokerslag voor onze jongens. In de rust heerde er een te neer geslagen sfeer. Alsof we een finale hadden verloren. We probeerde de jongens hun koppie leeg te krijgen. Dit lukte niet. De tweede helft was een totaal ander beeld. Er lukte niks meer bij Purmersteijn. Het optreden van de scheidsrechter viel ook niet in ons voordeel. OSV kreeg vleugels en begon te voetballen. Vanaf de kant konden we niks anders doen dan toekijken. De omzettingen die we hadden toegepast konden ook niks meer veranderen. OSV kwam halverwege de 2e helft op 2-0. Tien minuten voor tijd werd het zelfs nog 3-0. Aankomende week de koppies leeg maken en op naar volgende week weer lekker positief ons eigen spel spelen.

®

 

 


30-11-2008:

 

11e competitiewedstrijd: Young Boys - Purmersteijn 4-4 (1-2)

Een knotsgekke wedstrijd. Zo kan ik deze wedstrijd het beste beschrijven. Vooraf hadden we voor deze stand getekend maar achteraf heerste er een teleurstelling bij de spelers. De 2e zondagwedstrijd van het seizoen. Young Boys uit. Tevens de laatste wedstrijd van de eerste competitieronde. Young Boys staat goed in de ranglijst. Maar deze ploeg is zeker niet onverslaanbaar, zo is gebleken. Het was koud en het veld was vet. Een goede tegenstander. Een mooi affiche.

De opdracht vooraf was om niet achteruit te voetballen. Want dan breng je jezelf in de problemen tegen een voetballende ploeg. Al snel in de wedstrijd bleek dat we alle tactische disciplines in de kast konden zetten en we vooral vooruit moesten gaan. Veel de lange bal was deze wedstrijd niet erg. Wel een beetje onwennig omdat we altijd proberen op te bouwen vanuit achteruit. Maar omdat Young Boys dit graag wil deden wij het dus niet. Dit bleek te werken. De zwakte van de Young Boys deze dag was de verdediging. Hier lagen dus kansen. De jongens voelde dit goed aan. De scheidsrechter drukte al vrij snel in de wedstrijd zijn stempel op de wedstrijd. Een merkwaarige directe vrije trap in de 16 meter resulteerde in de 0-1. Ingeschoten door Jaimie. Young Boys deed weinig terug en hun aanvallen strandde al vrij snel. Het was dan ook niet onverdiend dat wij op 0-2 kwamen door een goal van Ruben. Voor rust kwam Young Boys nog op 1-2 door een vrije trap van een grote afstand die door richting veranderd binnen viel.

In de rust wilde Ruben al gewisseld worden. Hij was erg ziek. Op ons verzoek wilde hij toch nog 1x proberen. Zijn wissel zou later blijken tot versterking van Young Boys. Direct na rust kregen wij een strafschop. Ruben schoot deze prima in en de 1-3 stond genoteerd. Dit scenario hadden wij niet kunnen dromen. Sterker nog vrij snel hierna viel zelfs de 1-4. Door een goede goal van Roy. Met deze stand werd Ruben gewisseld. Een 1-4 kan je toch bijna niet meer uit handen geven. Echter door het wegvallen van Ruben konden wij geen druk meer voorin houden. Mede ook omdat Gregor last van zijnlies kreeg en niet meer kon aanzetten moesten we intern nog een omzetting doen. Young Boys kreeg de hierdoor meer mogelijkheden en scoorde de 2-4. Op een of andere manier kroop er wat onrust in de ploeg. Onrustige coaching, slechte passes en een toenemende druk van 2 ingebrachte wisselspelers van Young Boys. Toen de 3-4 gescoord werd zag Young Boys weer licht en begon nog verder door te drukken. En dan merk je hoel lang 20 minuten nog duren. De voorsprong was niet meer te houden. Young Boys kwam terug van een 1-4 naar 4-4. De laatste minuten kwamen wij nog goed weg. Enkele kansen en zelfs nog een bal op de paal. Een goed resultaat met een zuur randje.

®

 

 


 

Purmersteijn - Edo 7-1 (3-0)

De KNVB heeft de stand van 6-1 gecorriceerd in 7-1.

®

 


15-11-2008:

10e competitiewedstrijd: Purmersteijn - EDO 7-1 (3-0)

Met dit verslag zijn wij uitgegaan van de eindstand zoals wij deze hebben gemeten. De KNVB meldt dat het 6-1 is geworden. Het wedstrijdformulier zal achterhaald worden en wij komen hier nog op terug.

Zoals de eindstand al doet vermoeden was het geen zware middag voor Purmersteijn. De scheidsrechter heeft het wat dat betreft wel zwaar gehad met al zijn administratie. Alle doelpunten maar wederom (helaas) veel kaarten. De eerste helft werd goed gespeeld. Een continue overwicht van Purmersteijn. Het overwicht werd omgezet in doelpunten. En dit is niet altijd het geval. In de 10e minuut werd de score geopend door Greg. Hij kwam alleen voor de keeper en ronde goed af. Koud 5 minuten later kwam Roy alleen voor de keeper. Met een mooie lob tekende hij voor de 2-0. Een van de specialiteiten van Jamy werd omgezet in de 3-0. Een droge harde knal. Met 3-0 gingen we rusten. Hoe zal de 2e helft verlopen. Het gebeurd vaak dat de score stagneert en de 2e helft op disipline wordt uitgevoetbald. Niks was minder waar. In de 2e helft vielen er zelfs nog meer doelpunten. Het was de helft van Ruben. Direct na rust was het al zover. Purmersteijn kreeg een penalty. Ruben eiste deze op en benutte deze (uiteraard). Kort na de aftrap kopte roy een goede goal binnen na een mooie voorzet van Jamy. De 2e helft was koud 5 minuten oud en er stond 5-0 op de teller. EDO kon niks terug doen. Sterker nog de 6-0 viel. Een mooie vrije trap (niet de eerste van het seizoen) van Ruben viel binnen. Ondertussen waren de nodige kaarten al gevallen. Dit is helaas meer regel dan uitzondering de laatste tijd. Voor de statistieken scoorde EDO toch nog de 6-1. Zonde dat de 0 niet is gehouden. Als antwoord hierop scoorde Ruben nog de 7-1. Het is jammer van de kaarten maar erg goed om deze wedstrijd met deze cijfers te winnen. Dit is een opsteker richting de topper tegen Young Boys. Jongens houdt dit gevoel vast.

®

 

 


 

08-11-2008:

9e competitiewedstrijd: Hoofddorp - Purmersteijn 1-1 (0-1)

Hoofddorp uit. Voor vandaag waren er 2 taxibusjes geregeld om de jongens te vervoeren naar Hoofddorp. Dit begon een beetje stroef want in eerste instantie was er niemand bij het bedrijf aanwezig en waren we duk bezig om alsnog ouders te charteren voor het vervoer. Uiteindelijk waren de busjes toch geregeld. Door deze onrust ging de voorbereiding al een beetje mis. Ballen vergeten, reserveshirt vergeten en overige warming up/voorbereidings materialen. Maar goed. Voetbal. Voor deze wedstrijd hadden we 3 wisselspelers mee. Van deze 3 wissels waren er 2 c junioren. De warming up moesten we versneld uitvoeren ivm tijd. De wedstrijd begon van onze kant wat slap. Hoofddorp was fel en probeerde een snel doelpunt te forceren. Al snel hadden wij grip op de zaak. Echter gingen wij hier niet goed mee om. Gregor werd te weinig gebruikt en dit resulteerde in veel moeilijke ballen. Ondanks dit was de eerste helft wel voor ons. Roy scoorde wederom zijn doelpunt en we gingen met een voorsprong de rust in. In de rust probeerde we meer voetbal in het spel te krijgen. De tweede helft was voor het publiek wel aardig om te zien. De mogelijkheden en kansen gingen over en weer en het werd allemaal wat feller. Er werden ook wat meer overtredingen gemaakt. Enkele gele kaarten werden wederom weer geboekt. Hoofddorp kreeg enkele goede moelijkheden. Ze hadden recht op een doelpunt gezien het spelbeeld. Purmersteijn hield goed stand. Maar vlak voor tijd gebeurde het toch. We hadden zelf 2x de mogelijkheid om hier 3 punten te stelen. Maar als je ze zelf niet maakt dan ................ Inderdaad. Een mooi afstandschot van Hoofddorp zeilde het doel in. Ook in de blessuretijd kreeg Hoofddorp nog een goede mogelijkheid om zelfs de winst te pakken. Al met al was de 1-1 een terechte uitslag. Doordat de concurenten DCG en Young Boys geen fouten hebben gemaakt zijn wij geen medekoploper meer. Wat wel uit de statistieken blijkt is dat wij de minst gepasseerde verdediging hebben. Ook onze doelpunten voor doen niet onder aan de anderen. Volgende week Edo thuis.

®

 

 


 

01-11-2008:

8e competitiewedstrijd: Purmersteijn - DCG 1-0 (0-0)

Vandaag kon de (mede) koppositie bereikt worden. Een pittige wedstrijd stond voor de boeg. En zo geschiedde. Een zwaar bevochten overwinning op DCG werd bereikt. Het was een echte herfstdag qua weer. De wedstrijd begon wat later wegens een klein oponthoud. De scheidsrechter wilde niet eerder beginnen voordat alle spelerspassen waren ingeleverd. Dit was een klein probleem omdat de spelerspassen van de 3 wissels nog bij de b2 waren. Verder kwam onze vlagger niet opdagen. Omdat Rudi wegens een blessure niet kon vlaggen moest er een andere oplossing komen. Uiteindelijk is dit opgelost. Dit betekende wel dat we 10 minuten later begonnen. Meestal werkt zo een vertraging niet in het voordeel. Het spel in de eerste helft was niet agressief genoeg. Er was te kort bezieling. Purmersteijn kwam niet in de problemen maar had ook geen overwicht. De ruststand was dan ook 0-0. Tijdens de rust hebben we de jongens wat opgepept. De tweede helft was een stuk beter. Purmersteijn deed er een schepje bovenop en werd de bovenliggende partij. DCG kon niet meekomen. Er werd over en weer hard gespeeld. Dit resulteerde in veel kaarten. De wedstrijd eindigde met 10 spelers van Purmersteijn tegen 9 spelers van DCG. Jeff werd met 2x geel van het veld gestuurd. Door een prachtige vrije trap van Ruben werd het 1-0. De ontlading was groot. Het leek wel of de jongens de champions league hadden gewonnen. Mooi om te zien. Opvallend in deze wedstrijd was het gedrag van de DCG speler die na zijn (diep) rode kaart na een schadalige overtreding op Ruben van het veld werd gestuurd. Die jongen raakte even de kluts kwijt en moest door zijn begeleider van het veld worden begeleid. Onderweg schopte hij nog een reclamebord stuk. Deze kosten zullen worden verhaald. De wedstrijd ging verder. Purmersteijn kon het 2e doelpunt niet maken dus het bleef spannend tot het eind. Opgelucht en blij waren we ook toen het eindsignaal klonk. Wederom een prachtige overwinning. Top jongens! Volgende week spelen we hoofddorp uit. Vervoer met 2 busjes.

# Elftal                 G W GL V P DPV DPT PM
1. DCG B1             8  6 0  2 18 22 10  
2. Purmersteijn B1 8  6 0  2  18 20  9  
3. Young Boys B1  8  6 0  2  18 21 12

®

 

 


 

26-10-2008: zondagwedstrijd:

7e competitiewedstrijd: Zeeburgia B2 - Purmersteijn 1-3 (1-1)

Een zondagwedstrijd. Het zijn er niet veel dit seizoen. Zeeburgia is wel een van die ploegen die op zondag speelt. Hoe gaat Purmersteijn om met de eerste wedstrijd op zondag. Achteraf gezien de beste wedstrijd tot nu toe. Voortaan op zondag??? De omstandigheden waren niet best. Een slecht veld. De jongens waren gebrand. Er werd goed gevoetbald en er werd voor elkaar gewerkt. Dit resulteerde in een prachtig doelpunt van Roy. 0-1. Halverwege de eerste helft kwam Zeeburgia op 1-1. Dit was tevens de ruststand. Tijdens de rust hoefde de ploeg niet op scherp gezet te worden. Gewoon zo doorgaan. En zo gezegd zo gedaan. Purmersteijn bleef agressief en goed voetballen. Wederom was het Roy die een doelpunt maakte. 1-2. Zeeburgia kon niet meekomen met het spel. Gregor scoorde de 1-3. Dit was tevens de eindstand. Een goede dag voor Purmersteijn. Zeeburgia uit hebben we gehad. Er zullen hier weinig ploegen punten halen. Dus een dubbele opsteker voor onze jongens!! Volgende week een belangrijke wedstrijd, DCG thuis.

®

 

 


18-10-2008:

bekerronde: uitgeschakeld.

geen officiele wedstrijd.

®

 


 

11-10-2008:

6e competitiewedstrijd: Purmersteijn - RKAV Volendam 3-0 (0-0)

Volendam is bekend bij ons. We hebben tijdens de poulefase van het bekertoernooi tegen ze gevoetbald. Ze spelen veel de lange bal op hun grote sterke spits. Ze hebben niet veel balbezit nodig om te scoren. Dus opletten. Het was wederom mooi weer en het veld lag er prima bij. Volendam waren hun ballen en voetbalkleding al vergeten. Gelukkig komen ze niet van ver en konden we met een kleine vertraging van 5 minuten beginnen. De eerste helft wil ik kort over zijn. Het was niet hoogstaand. Veel slordigheden in de passing en balverlies van beide kanten. Het ging traag en er was geen overtuiging voor de goal. Maar we zijn ook niet in gevaar gekomen op 1 moment na. Een paar minuten voor rust was de spits van Volendam weggestuurd in de diepte. Bas verloor 1 duel maar dit leverde wel de gevaarlijkste situatie van de 1e helft op. In de sprint kon de Spits alleen op Bowie af. Bowie bleef rustig, maakte zijn doel klein en plukte de bal van de voet van de spits af. Een goede keus om Bowie van zijn lang weekend in Gelderland te laten komen. In de rust hebben we de jongens een handvat gegeven om de wedstrijd te kunnen winnen. Ze hebben dit goed opgepakt. Na rust stond er een ander Purmersteijn. Feller en gretiger. Dit resulteerde direct na 10 minuten al in een doelpunt. Ruben scoorde de belangrijke openingstreffer en de wedstrijd was open gebroken. Vanaf de 65e minuut werd het spel beslist. Roy scoorde de 2-0. Het spel van Volendam werd wat harder. Er vielen 2 gele kaarten voor Volendam. In de 70 minuut raakte een Volendamspeler de draad een beetje kwijt na een lichte overtreding van Jeff. Ook de vorige wedstrijd was deze jongen de draad al kwijt. Door zijn onbezonnen aktie kreeg hij zijn 2e geel en dus rood. Maar omdat de scheidsrechter niet goed kon beoordelen wat er precies was gebeurd kreeg Jeff ook geel. In de 70e minuut is Levi ingebracht. Dit als beloning voor de goede seizoens start op trainingen en wedstrijden in de B2. In de 70e minuut kreeg Volendam zijn 1e corner. Dit zegt wel wat over het spelbeeld. Kort na hun corner maakte Roy zijn 2e en voor ons de 3-0. We speelden de wedstrijd goed uit en de 4e overwinning op rij is bijgeschreven. Volgende week een vriendschappelijke wedstrijd ivm bekerronde. Daarna Zeeburgia uit.

®

 

 


 

04-10-2008:

5e competitiewedstrijd: AFC 34 - Purmersteijn 1-3 (1-0)

AFC uit. De ranglijst sprak in ons voordeel. We weten niet veel van deze tegenstander. Het toernooi voor het seizoen had ons geen beeld gegeven van deze jongens. Door een gesprekje met de trainer wisten dat hun grootste probleem fysiek is. Ze oogen inderdaad niet groot. Sommige dachten dat we op een verkeerd veld stonden. Niks bleek minder waar. AFC was vanaf minuut 1 fel en fris aan het voetballen. Het lukte niet altijd maar wij kregen ze niet onder controle. De 2 diepe spitsen zorgde voor wanorde in onze verdediging. Dit konden we pas met de rust omzetten. AFC scoorde zelfs vlak voor rust de 1-0. Een mokerslag voor onze jongens. Hoe kon dit gebeuren. In de rust hebben we de boel op scherp gezet en een wijziging toegepast. Na rust had AFC zijn meeste kracht verspeeld. Binnen 8 minuten hebben wij de schade hersteld. Via doelpunten van Ruben en Roy stonden wij met 1-2 voor. We hadden controle en de kracht van AFC viel weg. We speelde de wedstrijd redelijk uit. Af en toe een speldeprik van AFC. Ruben maakte nog de 1-3. We hebben nu 9 uit 5. Dit geeft recht op de 3e plek op de ranglijst. Prima. De constatering is wel dat we er nog lang niet zijn. Maar het seizoen is nog lang. En met het aanweizge talent en hard werken komen wij een heel eind.

®

 


 

27-09-2008:

4e competitiewedstrijd: KFC - Purmersteijn 0-3 (0-2)

KFC uit is niet direct gewonnen. We spelen op kunstgras. Het was vrij warm weer. Het zou de wedstrijd van Roy worden. Met rust had hij er al 2 doelpunten in liggen. De wedstrijd ging over en weer. Met vlagen speelden wij heel goed. Toch werd er nog veel de lange bal gehanteerd. We moeten gewoon durven inspelen. We hebben technisch zeer vaardige voetballers dus die kunnen gewoon ingespeeld worden. Het gaat er dan wel om wat de man zonder bal doet. Na rust zou Roy zijn 3e doelpunt maken. In de 70e minuut met een 0-3 voorsprong pakte we nog een domme gele kaart. Dit soort akties moeten er nog uitgehaald worden. Al met al hebben we 3 mopoie punten gepakt.

®

 

 


20-09-2008:

3e competitiewedstrijd: Purmersteijn - Blokkers 4-1 (3-1)

De derde competitiewedstrijd. De jongens zijn gebrand. Het met vlagen goede voetbal moest toch nu eens punten opleveren? En dit gebeurde ook. Blokkers dat met een jong team eigenlijk de hele wedstrijd ondergeschikt was aan ons heeft zich dapper gedragen. Sterker nog ze kwamen al vrij snel met 0-1 voor. Gelukkig raakte de jongens niet in paniek van deze tegengoal. Voor rust werd dit nog recht gezet. Jamie M. scoorde met een schitterend afstandschot de 1-1. Ruben en Gregor scoorde voor de rust de 2 en 3-1. Na rust werd de wedstrijd niet spectaculair uitgespeeld maar wel proffesioneel. Wederom werden er weer een hoop kansen gemist. Als het stukje geluk bij ons komt dan zullen er nog een hoop doelpunten vallen de komende wedstrijden. Gregor scoorde de 4-1 en de wedstrijd werd onder een hels kabaal uitgespeeld. Het helse kabaal kwam niet van de vele fanatieke trouwe aanhangers van ons maar van de werkzaamheden aan het spoor. Op naar volgende week naar KFC uit.

®

 


 

13-09-2008:

2e competitiewedstrijd: Uitgeest - Purmersteijn 2-1

Na de eerste wedstrijd te hebben verloren werd ook de 2e wedstrijd niet gewonnen. Ondanks goed voetbal en veel pressie werd er niet voldoende gescoord om punten mee te nemen naar Purmerend. Volgende week Blokkers thuis. Zullen dan de eerste punten in de wacht worden gesleept?

®

 

 


 

06-09-2008:

1e competitiewedstrijd: Purmersteijn - OSV     2-4 (1-1)

De eerste competitiewedstrijd is verloren. Erg jammer. OSV speelde goed. Ze gingen in ieder geval beter om met de kansen dan wij. Met rust stond het nog 1-1. Voor Purmersteijn scoorde Jamy Martinusse. Na rust liep OSV uit. Ondanks een goal van Ruben konden wij geen punten halen. Het spel gaat al aardig. Nu nog beslissend zijn met kansen benutten. Op naar de 2e wedstrijd Uitgeest uit.

®

 

 


 

30-08-2008:

Bekerwedstrijd: Purmersteijn B1 - Ilpendam B1.

Ilpendam had al 2x flink pak gekregen. 10-0 en  8-1. Wat konden wij doen? Na 23 minuten werd de ban gebroken. Na meerdere open kansen gemist te hebben viel de bevrijdende 1-0 door Ruben. Dit zou niet zijn enige doelpunt worden. Ook na dit doelpunt bleef het moeizaam gaan bij ons. Desondanks viel de 2-0 vlak voor rust. Sander scoorde. In de rust hebben we eea besproken. Met name het bewaken van de posities en het uitvoeren van de bijbehorende taken. Na 10 minuten in de 2e helft sloeg het aan. Purmersteijn voerde de opdrachten goed uit. Het doelpuntenfestijn kon beginnen. We speelde een tempo hoger en Ilpendam was gebroken. Ruben wist nog 3x het net te vinden. Sander nog 2x. En de eindstand van 9-0 werd door Guillermo en Gregor op het bord gezet. Jaimie Martinusse had de 10-0 nog kunnen scoren maar miste een panalty. Ondanks de uitslag was dit een zeer nuttige wedstrijd om zonder al te veel weerstand de puntjes op de i te zetten.

®

 


 

27-08-2008:

Bekerwedstrijd: Purmersteijn B1 - ZOB B1.

De tweede bekerwedstrijd in de poule. ZOB was erg gebrand om te winnen bij ons. Dit bleek uit de agressie en het goede voetbal. Maar ook de leider en vlagger gooide alles in de strijd. Voor ZOB resulteerde dit in een overwinning. Purmersteijn kwam in de 10e minuut nog wel op voorsprong via Ruben. Na 20 minuten kwam het slop een beetje in de wedstrijd. ZOB maakte hier goed gebruik van en Purmersteijn kon het tij niet meer keren. Posities werden niet meer bewaakt en taken werden niet meer uitgevoerd. Dit resulteerde in de 26e minuut tot de 1-1. Dit was tevens de ruststand. In de rust hebben wij eea nog aangegeven. De jongens wilde er weer voor gaan. Het tegendeel bleek waar. ZOB kwam nog beter de kleedkamer uit dan dat ze ingingen. In de 55e minuut scoorde ZOB de 1-2. Ze maakte goed gebruik van slap verdedigen bij ons. De scheidsrechter had het zwaar te verduren met deze wedstrijd. Zowel met de spelers als met de leiding van ZOB. De scheidsrechter stuurde 2 spelers 5 minuten aan de kant. Kevin was hier een van. Nadat de 2 jongens weer werden toegelaten was het alweer raak. Een speler van ZOB gebruikte kwetsende woorden richting de scheidsrechter. Hij werd definitief van het veld gestuurd. ZOB kwam met 10 man te staan. Op zich een mooi moment om de wedstrijd te doen kantelen. Het tegendeel werd waarheid. ZOB scoorde direct de 1-3. Wedstrijd gespeeld. Tien minuten voor tijd scoorde ZOB ook nog de 1-4. Een terechte overwinning en wij zijn even goed op de plaats gezet.

®

 

 


Zaanlandia B1 - Purmersteijn B2 4-0 (4-0) (Beker)

Ik kan kort zijn : geen heroïsche bekerwedstrijd van de B2 (zoals tegen VVZ).

Het verhaal begint met vooral veel, heel veel blessures: Roy Blok,Rajco, Kevin en Brian waren geheel niet inzetbaar, terwijl Davey slechts een klein deel zou kunnen spelen.
Wilmar, zaterdag nog een van de uitblinkers, speelde bij de B1.
Gelukkig waren de C-spelers Micha Brinkman, Giang Cadi en Tim Cramer bereid om in te vallen. Zij werkten zich suf, maar merkten regelmatig dat de tweede-jaars B’s van Zaanlandia fysiek nogal uit de “kluiten waren gewassen” en dat viel niet altijd mee.
Bedankt voor het invallen en het harde werken., mannen.

Ik was te laat om het begin van de wedstrijd bij te wonen, maar na 5 minuten zag ik de 1-0 vallen en vlak daarop de 2-0 (ondanks het juiste vlagsignaal vanwege buitenspel van 3 man!) .
Binnen 10 minuten vielen nog 2 doelpunten(want van enige lijn in het spel was geen sprake).
De aanval kwam niet in het spel voor, het middenveld verloor ieder duel en de verdediging stond met de sluizen open. De rust, ondanks diverse kansen van Zaanlandia, brak met 4-0 aan! Wat zou dat in de tweede helft verder worden.

In de tweede helft een heel ander Purmersteijn. Er wel gestreden, minder gelopen met de bal en meer bewogen zonder bal. Het omschakelen van het middenveld bij balverlies werd beter (blijft wel een aandachtpunt!) en er ontstonden enige kansen.
Lorenzo schoof de bal, na een mooie pass van Dalian, voorlangs en Levi miste van 11 meter.
De penalty werd gegeven, omdat Giang weer werd omgekegeld.
De verdediging had er duidelijk beter het oog in en indien nodig trad Roy van Boesschoten
(zal het niet meer fout doen) handelend op. Helaas vielen er nog wel drie gele kaarten (Dalian, Roy v B. en Samir) en een rode voor Levi, omdat hij in de laatste minuut een doorgebroken speler “zachtjes” aantikte.  

Jack Melis

 


 

Purmersteijn B2 – VVZ B1 3-3 (1-2) (Beker)

Ik kan kort zijn : een echte heroïsche (helden)bekerwedstrijd van de B2.

Met verbazing zag ik dat er bij het begin van de wedstrijd geen reservespelers waren. Kevin en Davey stonden geblesseerd aan de zijlijn en voor de rest was her erg leeg. Nu maar hopen dat iedereen heel blijft. 

De wedstrijd begon goed, want Purmersteijn domineerde het spel en men vond elkaar goed. Damian boogde de bal, na fraaie dieptepass van Sam, schitterend over de VVZ-keeper:1-0.
Helaas begonnen na 15 minuten echter ook de fysieke problemen bij Purmersteijn.
Wilmar kwam na een kopduel verkeerd neer en had daarna veel last van zijn rug en Brian kreeg last van een opspelende knie en kon nauwelijks nog lopen. Het overwicht werd daardoor overgenomen door VVZ en zij wisten nog voor de rust, ondanks goed keeperswerk van Roy, twee keer te scoren. De rust brak helaas aan met een 1-2 op het bord.

Na de pauze bleef Brian achter om zijn knie te “ijsen” en moest de B2 met 9 man verder. De druk van VVZ werd uiteraard steeds hoger, maar doelpunten bleven uit. Na een van de spaarzame aanvallen wist Levi te scoren uit een rommelige situatie na een vrije schop: 2-2!
Helaas viel kort daarna Kerim uit na de tweede krampaanval en leek Purmerstijn met 9 man door te moeten. Brian werd echter als eenzame spits ingebracht om in ieder geval nog een man te binden. De druk op het doel van Roy werd steeds hoger, maar een doelpunt bleef uit. Na een geweldige uittrap van Roy wist Brian zijn tegenstrever af te schudden, maar de VVZ-keeper torpedeerde hem. Tot verbijstering van de B2-aanhang legde de scheidsrechter de bal indirect binnen de 16 en mocht de keeper op het veld blijven. De vrije trap werd door Brian ingebracht, weggekopt, maar met zijn “chocolade”been knalde Brian de afgeslagen bal in het kruis:3-2.

De strijd hierna was geweldig. Vrijwel iedereen bij Purmersteijn liep op zijn “laatste” benen.
Roy Blok had knieklachten, Wilmar van zijn rug, Levi en Mike gingen neer met kramp en zelfs Roy Boegschoten was aan het einde van zijn latijn. De jongens vochten als leeuwen, maar moesten helaas de gelijkmaker na een fraaie kopbal van VVZ toestaan : 3-3.

Klasse, mannen!


Jack Melis

 


23-08-2008:

Bekerwedstrijd: RKAV Volendam B1 - Purmersteijn B1.

Afgelopen zaterdag was het zover. De eerste bekerwedstrijd. Tegenstander was RKAV Volendam B1. De posities zijn inmiddels al aardig ingevuld. Uiteraard blijft er altijd nog wel ruimte voor verbetering maar het team staat al aardig. De eerste helft verliep moeizaam. Volendam speelde met 10 man achter de bal. Alle ballen werden richting hun [goede] spits gespeeld. Door deze speelwijze kwam ons voetbal er niet goed uit. Het spel ging daardoor rommelig over en weer. Tijdens de eerste helft kregen wij hier geen grip op. Door deze speelstijl scoorde Volendam in de 303 minuut de 1-0. Via de spits. Dit was tevens de ruststand. In de rust hebben wij de tactiek van de tegenstander aan de jongens uitgelegd. Hierop hebben wij enkele wijzigingen in onze tactiek uitgelegd. Met deze opdracht gingen wij de 3e helft positief tegemoet. De jongens pakte dit goed op. Er werd met vlagen goed gevoetbald en wij kregen grip op de wedstrijd. Een legio kansen hebben wij gekregen. Maar deze moeten dan wel afgemaakt worden. Anders wordt het lastig om een partij te winnen. De gelijkmaker was er een uit het boekje. Na een mooie pass vanaf het midden naar de jamy de graaf werd na een goede voorzet door Guillermo tot de 1-1 gemaakt. We hebben verzuimd de score uit te bouwen. Hierna werd de wedstrijd wat grimmiger. Na een klein opstootje is de rust weer weder gekeerd. In het verloop van de wedstrijd werd er niet meer gescoord. Eindstand 1-1. Complimenten voor de uitgevoerde opdrachten.

®

 


 

19-08-2008:

Oefenwedstrijd: DWS B1 - Purmersteijn B1.

Afgelopen disndag speelde Purmersteijn wederom een oefenwedstrijd. Purmersteijn speelde niet sterk en kwam dooe 2 individuele fouten op 2-0 achterstand. In de rust heedt Jan de boel op scherp gezet. Hij heeft de speler laten inzien waar ze mee bezig waren. Na rust stond er een compleet ander Purmersteijn qua instelling. Er werd weer gevoetbald en dit resulteerde in een doelpunt van Jamy Martinusse. Tegen het eind van de wedstrijd nam DWS weer het initiatief in handen maar kon niks meer aan de stand veranderen. Zodat deze wedstrijd in 2-1 voor DWS eindigde.

®

 

 


 

16-08-2008:

Oefenwedstrijd: FC Almere B1 - Purmersteijn B1.

Afgelopen zaterdag speelde Purmersteijn B1 bij FC Almere. De "standaard" voorbereidingstijd op een wedstrijd van minimaal 1 uur werd niet gehaald omdat alle spelers bij AS 80 waren beland. Achteraf bleek dit een misverstand intern. Een half uur voor de wedstrijd was iedereen alsnog in de kleedkamer. Ondanks de beperkte voorbereidingstijd en matige warming up zag het er naar uit een mooie voetbalmiddag te worden. Mooi weer, mooi complex en al een mooi generale gedraaid door de B2. Zij hadden namelijk al met 2-6 gewonnen van de B2 van FC Almere.

Wat we al verwachte gebeurde ook. Na 20 minuten hadden we met redelijk voetbal al een 0-2 score geboekt. Dit door 2 goals van Ruben. Vlak voor rust scoorde FC Almere de aansluitende 1-2. Mede door ons eigen toedoen maar zeker ook door het leuke voetbal wat zij probeerde te spelen. Rust.

Na de rust was het Purmersteijn wat de klok sloeg. Het klasse verschil tusen ons beide kwam naar boven en dit resulteerde in een aardige reeks doelpunten. Purmersteijn speelde erg fel op de bal. Hierbij ontkom je er niet aan dat je af en toe iemand raakt. Uiteraard reageert de tegenstander hierop. Het leek even de verkeerde kant op te gaan. Maar gelukkig overwon het voetbal en konden we de wedstrijd lekker uitspelen. Al snel na rust viel de 1-3 door toedoen van Jamy Martinusse. In de 60e minuut raakte Bas overhit. Hij liet zich uit zijn spel halen door de scheidsrechter. Hiermee benadeelde hij zijn team en de club en werd er 5 minuten uitgestuurd. Gelukkig heeft deze afkoelingsperiode geholpen en heeft hij de rest van de wedstrijd zich goed gedragen. Mede hierdoor konden wij uitlopen naar de 1-4 en 1-5. Beide goals gescoord door de man of the match Ruben. Via een penalty vlak voor tijd kwam FC Almere nog op 2-5. Dit werd direct weggespoeld door goede goal van Jaimy de Graaf. Gregor zette de eindstand op het bord, 2-7.

De technische staf was zeer te spreken over de inzet tot het einde van de wedstrijd.

®

 

 


 

13-08-2008:

Oefenwedstrijd: Purmersteijn B1 - FC Volendam B2.

Woensdagavond speelde Purmersteijn als onderdeel van de voorbereiding tegen de B2 van de FC Volendam. Volendam speelt met 1e jaars B junioren en komt uit in de 2e divisie. Zij hebben laten zien daar aankomend seizoen een top 5 ploeg te zijn.

Al na 4 minuten scoorde Volendam de 0-1. Purmersteijn was meteen bij de les en wist dat het nog 76 minuten vol aan de bak moest om de score beperkt te houden. Purmersteijn deed aardig mee maar kon niet voorkomen dat het voetballende Volendam in de 36e minuut op 0-2 kwam. Direct na de 0-2 beet Purmersteijn van zich af. Via een assist van Lorenzo scoorde Jaimy de Graaf de 1-2. Dit was tevens de ruststand.

In de rust heeft Purmersteijn 4 wisselspelers ingebracht. Aangezien dit een onderdeel van de voorbereiding is krijgt iedereen de kans om te laten zien wat hij kan en wil. Volendam bleef goed voetballen en de individuele klasse maakte het verschil in de 2e helft groter. In de 60e minuut werd er de 1-3 gescoord. Dit was meteen het breekpunt in de wedstrijd. Waar Purmersteijn afzwakte met voetballen en conditie bleef Volendam doorgaan. Dit resulteerde in de 1-4 en de uiteindelijke 1-5 eindstand.

Voor de technische staf was dit wederom een goede wedstrijd om de spelers te beoordelen. Ondanks een korte maar hevige regenbui tussendoor hebben het publiek en de spelers en staf evengoed aardig genoten van deze wedstrijd.

®

 

 


 

11-08-2008:

Geslaagd toernooi bij AFC 34. Afgelopen zondag heeft de B1 een toernooi gespeeld bij AFC 34. Het deelnemersveld was sterk te noemen met tegenstanders als: AFC34 B1, UVS B1, Hollandia B1 en Zeeburgia B1. Alleen AFC 34 speelt bij ons in de competitie en de overige clubs spelen hoger.

Met 3 gelijke spelen [0-0] en 1 verliespartij [1-2] tegen Zeeburgia was het qua resultaat niet slecht. Maar het belangrijkste is dat de technische staf iedereen goed heeft kunnen beoordelen op diverse posities onder weerstand van een goede tegenstander.

Het weer was goed, goede organisatie van het toernooi, resultaat aardig kortom een geslaagd toernooi.

®

 


27 juli 2008:
Zondag 27 juli is voor ons het seizoen begonnen. Om 10.00 uur zijn wij gestart met een kleine bespreking. Hierin hebben we enkele beleidsregels doorgenomen van de nieuwe technische staf en verteld hoe de voorbereiding er uit gaat zien. Met 21 van de 30 man was de opkomst van 70% redelijk tot goed in de vakantieperiode.

 

 

 

Vervolgens zijn we gestart met de 1e van de 2 trainingen die voor vandaag op het programma stonden gepland. Met een warming up en enkele baloefeningen was dit een ontspannen begin waarbij de eerste zweetdruppels al zijn gelaten. Sommige jongens zaten er al direct goed in en anderen moeten nog even inkomen.

 

 

 

Na de gezamenlijke lunch [geregeld door de club] zijn we de middag training gestart op kunstgras. Na enkele pass en trap oefeningen zijn we een groot partijspel gaan spelen. Hierin zitten alle facetten verwerkt en geeft de technische staf een goed beeld van de nieuwe jongens. Tevens is dit een mooi moment om de nieuwe namen uit je hoofd te leren.

 

 

 

De eerste trainingsdag is goed verlopen. Er is goed getraind en de kop is er af. Aankomende 2 weken wordt en alleen getraind en nog geen wedstrijden gespeeld. De groep zal snel volledig zijn.

 

 

 

®


juli 2008:

Voorbereidingsprogramma V.P.V Purmersteijn. B selectie

Zo 27-7 10.00 uur ontvangst + demo training 1
            11.45 uur lunch
            12.30 uur training 2

Di 29-7 17.00 uur training 3

Do 31-7 16.15 uur training 4 (tijdstip training donderdag onder voorbehoud)

Di 05-8 17.00 uur training 5

Do 07-8 16.15 uur training 6

Za 09-8 10.00 uur Purmersteijn B2 – DWS B2

Zo 10-8 Purmersteijn B1 – Toernooi AFC 34

Di 12-8 17.00 uur Training 7

Wo 13-8 18.00 uur Purmersteijn B1 – FC Volendam B2

Do 14-8 16.15 uur Training 8

Za  16-8 12.00 uur Almere B2 – Purmersteijn B2
             14.00 uur Almere B1 - Purmersteijn B1

Di 19-8 18.00 uur DWS B1 – Purmersteijn B1

Wo 20-8 19.00 uur Purmersteijn B2 – AFC C1

Do 21-8 16.15 uur Training 9

Za 23-8 12.00 uur Purmersteijn B2 – VVZ B1 (beker)
            12.00 uur RKAV Volendam B1 – Purmersteijn B1 (beker)

Di 26-8 17.00 uur Training 10

Wo 27-8 19.00 uur Zaanlandia B1 – Purmersteijn B2 (beker)
             19.00 uur Purmersteijn B1 – ZOB B1 (beker)

Do 28-8 16.15 uur Training 11

Za 30-8 13.00 uur FC Volendam B2 – Purmersteijn B2 (beker)
            13.00 uur Purmersteijn B1 – Ilpendam B1 (beker)

Di 02-9 18.00 uur Strandtraining (teambuilding)

Do 04-9 16.15 uur Training 12

Za 06-9 Start competitie B1+B2

®